Sleutel en Sloten Service Zwijndrecht

Hangsloten

Hangsloten zijn er in zeer veel verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Om je bezittingen optimaal te beschermen, is het belangrijk dat je het juiste slot kiest. Daarbij is niet alleen de kwaliteit van het slot belangrijk, maar ook het gebruiksgemak.

Wij verkopen sloten van gerenommeerde merken als Abus, Stanley en Perel. Met deze merken ben je ervan verzekerd dat je een degelijk en duurzaam slot aanschaft, dat jaren meegaat en niet eenvoudig open te breken is. Kies bij het kopen van een hangslot in ieder geval altijd voor kwaliteit.

HANGSLOT MET SLEUTEL

Een hangslot is traditioneel een slot dat met een sleutel wordt geopend. Tegenwoordig zijn er ook betrouwbare hangsloten te koop die met een cijfercode werken. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Een hangslot met sleutel is eenvoudig te openen. Een slot wordt afhankelijk van het type geleverd met twee of meer sleutels, zodat je altijd een reserve sleutel achter de hand hebt.

HANGSLOT MET CIJFERCODE

Een hangslot met cijfercode heeft een aantal voordelen ten opzichte van een slot met een sleutel. Je kunt het slot op elke gewenste cijfercode instellen. In de gebruiksaanwijzing die bij het slot geleverd wordt, staat duidelijk geïllustreerd hoe je eenvoudig je eigen code kunt instellen. Gedeelde toegang is ook eenvoudig bij een slot met cijfercode. Je hoeft alleen maar de code te delen met de mensen die je toegang wilt geven. Wil je de gedeelde toegang weer intrekken, dan hoef je alleen maar de code van het slot te veranderen.

GELIJKSLUITENDE HANGSLOTEN

Dit is vooral in werksituaties handig, denk bijvoorbeeld aan een school of aan een ruimte met veel werkplaatsen. Gelijksluitende sloten zijn dan handig omdat je meerdere deuren of voorwerpen met een slot kunt afsluiten en niet meer met een hele bos sleutels hoeft rond te lopen. Gelijksluitende sloten kunnen allemaal met één en dezelfde sleutel worden geopend, dat scheelt aanmerkelijk in het aantal verschillende sleutels.

BINNEN- EN BUITENGEBRUIK

Bij de keuze van een hangslot is het belangrijk om te weten of het slot alleen binnen gebruikt wordt, bijvoorbeeld om een gereedschapskist veilig af te sluiten, of dat je het buiten gebruikt, bijvoorbeeld voor het afsluiten van een tuinhuisje of fietsenschuur. Een slot met de aanduiding: “Geschikt voor binnen” is alleen geschikt voor normaal binnengebruik. Een slot met de aanduiding “Geschikt voor buiten” is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

BLOK HANGSLOT EN DISCUS HANGSLOT

Een blokslot is een hangslot met een speciale sluiting. Dit type slot is niet voorzien van een beugel, maar van een pen, ook wel bajonetbeugel genoemd. Deze sloten worden vaak gebruikt voor het veilig afsluiten van containers, storage boxen en lock boxen. Een discus hangslot is een hangslot waarbij de beugel goed beschermd wordt door de ronde schijf van het slot. Dit slot biedt een bijzonder groot gebruiksgemak omdat de beugel direct met de sleutel meebeweegt. Om het slot te openen of te sluiten, hoef je dus maar één handeling te verrichten. Daarnaast biedt het extra veiligheid tegen doorknippen van de beugel, omdat een discus hangslot lastiger met een betonschaar te bereiken is dan bij een normaal hangslot. Dit type slot is bijzonder geschikt voor deuren die met een overslagsluiting gesloten worden en ook voor het op slot zetten van kettingen.

TSA GOEDGEKEURDE SLOTEN

Onze bagage- en kabelsloten zijn TSA approved. Ze zijn geschikt om je bagage af te sluiten als je met het vliegtuig naar de USA of UK reist. Veiligheidspersoneel in deze landen heeft de bevoegdheid om alle bagage te inspecteren, ook al is het met een slot afgesloten. Als je je bagage met een normaal hangslot afsluit, dan zal veiligheidspersoneel bij een controle niet aarzelen om het slot door te knippen. Dit zullen ze niet doen bij een TSA goedgekeurd slot. Veiligheidspersoneel beschikt over een set master sleutels waarmee ze elk TSA goedgekeurd slot kunnen openen. Na inspectie sluiten ze het slot weer, zodat de inhoud van je bagage weer tegen gelegenheidsdieven beschermd is. TSA goedgekeurde sloten zijn te herkennen aan het rode diamant logo