Sleutel en Sloten Service Zwijndrecht

Meerpuntssluiting / Driepuntssluiting

Wat is een meerpuntssluiting / driepuntssluiting?

Een driepuntssluiting is een voorbeeld van een sterke beveiliging, want deze sluitingen beveiligen je buitendeuren op drie plaatsen. Namelijk bovenaan, in het midden (ter hoogte van het deurbeslag) en onderaan. Als je de deur volledig op slot doet, schuiven er op die drie plekken een haak (schoot) het kozijn in. Zo is je deur een stuk beter beveiligd dan bij een ‘simpele’ eenpuntssluiting. Onze meerpuntssluitingen zijn allemaal voorzien van het SKG keurmerk.

Een meerpuntssluiting staat met maximaal 5 punten in verbinding met het kozijn. Als u de sleutel omdraait in het slot opent of sluit u alle sluitpunten tegelijkertijd. De meerpuntssluiting is in twee varianten te verkrijgen. Sleutelbediend of krukbediend. Bij een sleutelbediende meerpuntssluiting gebruikt u de sleutel om de haken van de meerpuntssluiting te bewegen. Bij een krukbediende meerpuntssluiting maakt u hiervoor gebruik van de kruk. Door de kruk omhoog te bewegen komen de haken uit.

 

Voordelen van de meerpuntssluiting

Met een meerpuntssluiting wordt de deur op meerdere plaatsen vergrendeld. Hiermee wordt het de inbreker een stuk moeilijker gemaakt om de deur te forceren. Ook wordt een goede sluiting van uw deur hiermee gegarandeerd. Het aanbrengen van een driepuntssluiting met kerntrekbeveiliging is dé oplossing om inbraakleed te voorkomen.

 

Montage

Het monteren van een meerpuntssluiting kan een lastige klus zijn. Kies daarom bij het monteren van het slot voor een specialist. Onze specialisten hebben de nodige kennis en expertise om het slot strak, netjes en snel te monteren. Is uw driepuntssluiting beschadigd of werkt deze niet meer soepel? Wij kunnen het slot ook voor u repareren.

Sleutel en Sloten service kan de volgende soorten meerpunt vergrendelingen plaatsen of vervangen:

  • Met krukbediening
  • Met sleutelbediening
  • Met anti-paniek sluiting
  • Seniorensloten


Wij plaatsen alle merken driepuntssloten, waaronder BUVA, KFV, HMB, NEMEF, FUHR, GU, MOTTURA, SOBINCO, NORHTGO, WINKHAUS, SOBINCO, De VRIES, OXLOCK, LIPS en LAPERCHE. Dit gaat vaak om complexe sloten, zoals een norhtgo meerpuntssluiting, die vaak vragen om professionele installatie.